Det finns inget som riktigt går upp emot en mogen, saftig persika på sommaren, men om du letar efter ett annat sätt att få in mer läkande frukt i din kropp eller ditt barns kropp, så är det ett fantastiskt alternativ att frysa in dem som persikaglass!
Saftigheten hos en persika är unik i den mening att den är en kombination av fruktsyra tillsammans med mineralsalter och sockerarter, med en sammandragande fytokemisk förening nära kärnan som möjliggör föryngring nära leverns inre kärna.
Persikoglass
Ingredienser:
- 4,8 dl persikojuice eller 6 stora persikor, urkärnade
- 0,8 dl hackade persikor
Gör så här:
Om du gör hemmagjord persikojuice, juice persikorna i en juicepress eller mixa tills de är släta, tillsätt lite vatten om det behövs.
Fördela de hackade persikorna i glassformarna och häll på med persikojuice.
Täck med lock och/eller sätt in en glasspinne i varje glass. Frys in glassen tills de har stelnat.
Ca 8 glassar
För fler läckra, läkande recept, kolla in New York Times bästsäljande boken Läk med detox- Hälsoprogram för att bli av med ångest, depression, akne, eksem, borrelia, mag-tarm-problem, hjärndimma, över- och undervikt, migrän, svullnad, uppblåsthet, psoriasis, cystor, trötthet, endometrios och autoimmuna sjukdomar