Minimuffins med vilda blåbär

Minimuffins med vilda blåbär

Dessa lagom stora blåbärsmuffins kommer ut ur ugnen varma, fluffiga och redo att avnjutas till frukost eller när som helst på dagen. De är ett bra komplement till alla lunchlådor eller som ett mellanmål. Smeten görs på några minuter i mixern, vilket gör detta till ett snabbt och enkelt alternativ när du helst behöver.

I Leverns okända kraft delar jag med mig av hur stjärningredienserna i detta recept – bananer och vilda blåbär – kan stötta dig och dina nära och kära i läkning. Låt oss ta en titt…

Vilda blåbär innehåller dussintals oupptäckta antioxidanter, inklusive antocyaninvarianter. Det finns inte bara ett pigment i ett vilda blåbär; det finns dussintals pigment som ännu inte undersökts eller studerats. Det vilda blåbäret är för levern som modersmjölk är för ett barn. Vilda blåbär har inte bara förmågan att ta tag i massor av bråkmakare, de håller också fast vid dem när de lämnar levern, på ett sätt som de flesta andra läkande livsmedel inte kan. Pigmenten i vilda blåbär har förmågan att ta sig djupt in i levercellerna och korsa cellväggar och membran inuti levern och sprida deras blåa överallt. Vilda blåbär förbättrar tarmkanalen, matar bra bakterier där, vilket gynnar levern mycket.

Bananernas fruktos är leverns favoritkälla till mat. Det ger snabbt bränsle till levern och väcker sömniga celler, vilket ökar deras sinnrikhet och arbetsresultat. Bananer lugnar slemhinnan i tarmkanalen och lugnar även nerverna som är fästa vid tarmkanalen. I motsats till vad många tror är bananer en av de mest antibakteriella, anti-jäst, svampdödande livsmedel. En fantastisk mat att kombinera med andra näringsrika livsmedel eller att ta med kosttillskott, eftersom de förbättrar leverns förmåga att ta upp näringsämnen.

Minimuffins med vilda blåbär

Ingredienser:

  • 0,6 dl vita chiafrön
  • 2,4 dl mosad banan
  • 1,2 dl glutenfritt havremjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ¼ tesked havssalt
  • 0,6 dl lönnsirap
  • 1 msk citronsaft
  • 1,2 dl frysta vilda blåbär

Gör så här:

Värm ugnen till 190°C.

Lägg de vita chiafröna i mixern och mixa dem på hög nivå tills de är finmalda. Tillsätt den mosade bananen, havremjölet, bakpulvret, havssaltet, lönnsirapen och citronsaften i mixern och mixa tills det blivit en slät smet.

Häll smeten i en skål och rör ner de frysta vilda blåbären. Klä en minimuffinsform med 16 små bakplåtspapper och fyll var och en med 1 rågad matsked smet.

Sätt in minimuffinsformen i ugnen och grädda i 20 minuter tills ovansidan blivit gyllenbrun och en insatt tandpetare kommer ut ren.

Ta ut muffinsen ur ugnen och låt dem svalna innan de äts. De kommer att fortsätta att stelna inuti när de svalnar.

Ger 16 muffins

För att få reda på mer oupptäckta egenskaper hos läkande livsmedel och hur de stöttar levern, kolla in min bästsäljande bok Leverns okända kraft.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.