Melons läkande krafter

melon mynta lime
Meloner är så avgörande för läkningsprocessen att när någon kämpar med ett hälsotillstånd och inte kan bli bättre, kan resultatet mycket väl bero på om melon är en del av hennes eller hans diet. Vattenmelon, honungsmelon, cantaloupe, piel del sapo, galia, nätmelon, citrusmelon – de är alla nycklar till hälsans palats. Fråga dig själv hur många meloner du har ätit under det senaste året. Det kan vara svårt att ta reda på, för du är förmodligen van vid att äta en bit här, en bit där, ofta tillsammans med annan mat.

För de flesta människor är svaret att under de senaste 12 månaderna har de bara ätit en melon totalt, om ens det. Detta är en otrolig förlust. Varför? Eftersom meloner är skapade bara för oss av Gud och moder jord. De är som bröstmjölk, med ett ytterligare steg, eftersom meloner är försmälta – vilket betyder att fruktköttet är så lättsmält att vårt matsmältningssystem knappt behöver bearbeta det när det kommer in i kroppen. De innehåller så mycket enzymer och vissa koenzymer, ännu oupptäckta av vetenskapen, som stärker dem. Fruktosen i melon lämnar magen på mindre än en minut, sedan tar sig resten av frukten direkt in i tarmkanalen, vilket omedelbart stärker och fyller på kroppen.

Att äta melon är som att få intravenös näringsterapi. På alla nivåer, inklusive biokemiskt, är melon precis vad våra kroppar behöver. Melon är i huvudsak en boll av renat vatten. Denna mycket aktiva vätska binder till gifter av alla slag i kroppen, inklusive mögel, mykotoxiner, virala neurotoxiner, gifter från osmält protein, ammoniakgas och bakteriella toxiner och spolar ut dem så att immunsystemet kan återställa sig självt. Dessutom hjälper fruktens höga elektrolythalt att skydda hjärnan och resten av nervsystemet från stressrelaterade stroke, aneurysmer och emboli. Melon tunnar ut blodet och minskar risken för hjärtinfarkt, hjälper till att förebygga hjärtsjukdomar och vaskulära problem, och kan till och med minska lever- och njursjukdomar – om någon lider av minskad lever- eller njurfunktion kan melon betyda skillnaden mellan liv och död.

Vattnet i melon är nästan identiskt med vårt blod, och dess natrium, kalium och glukos är biotillgängligt och finns i riklig mängd, vilket gör melon till en av de mest återfuktande livsmedel du kan äta. Denna hydrering är avgörande, eftersom den bland annat hjälper till att sänka högt blodtryck. Melon är ett av de mest basgörande livsmedlen. Fruktens mycket biotillgängliga och bioaktiva spårmineraler ger mer elektrolyter än normalt och gör dem lättillgängliga för kroppen. I gengäld förstärks kroppens avgiftningsprocesser, vilket driver ut spår av DDT, andra bekämpningsmedel, herbicider och tungmetaller från djup inuti organen. Med hög kiselhalt är melon ett utmärkt livsmedel för att återställa ligament, leder, ben, tänder, bindväv och senor. Melon är också en av de mest kraftfulla glukosbalanserarna, som hjälper till att förhindra insulinresistens och sänka förhöjda A1C-nivåer.

TILLSTÅND

Om du har något av följande tillstånd, försök att inkludera meloner i ditt liv:

Mystisk infertilitet, Crohns sjukdom, kolit, magsår, Barretts esofagus, kolon irritabile (IBS), lågt reproduktivt batteri, aneurysm, emboli, stroke, hjärtinfarkt, hjärtsjukdom, leversjukdom, levercirros, levercancer, njursjukdom, bröstcancer, cancer i bukspottkörteln, pankreatit, seninflammation, epilepsi, sepsis, osteoporos, H. pylori-infektion, multipel skleros (MS), amyotrofisk lateralskleros (ALS), Addisons sjukdom, Parkinsons sjukdom, tvångssyndrom (OCD), ADHD, posttraumatisk stressyndrom (PTSD), diabetes, hypoglykemi, akne, depression, ångest, herpesinfektion, urinvägsinfektioner (UVI), transitorisk ischemisk attack (TIA), tungmetallsförgiftning, E. coli-infektion, svampinfektioner, mögelexponering

SYMPTOM

Om du har något av följande symtom, försök att inkludera meloner i ditt liv:

Förstoppning, låg saltsyra, magsmärtor, orolig mage, dålig cirkulation, accelererat åldrande, tandproblem, födoämnesallergier, bindvävsinflammation, skakningar, darrningar, krampanfall, svaghet, obalans i blodsockret, kronisk uttorkning, acidos, ledvärk, bentäthetsproblem, njursmärtor, ryggsmärtor, spasmer, ryckningar, sluddrigt tal, suddig syn, inflammation, matöverkänslighet, analklåda, blåsor, gifter i blodet, insulinresistens, hjärndimma, kroppsstelhet, sköra naglar, kroniskt illamående, feber, kliande hud , benkramper

KÄNSLOMÄSSIGT STÖD

Om du är lättskrämd, har svårt att hantera dåliga nyheter eller plågas av känslomässiga sår eller PTSD, kan meloner hjälpa dig genom att ta dig ur all nervositet, lättskrämdhet, ångest eller oro. Och om du otåligt väntar på besked kan meloner ge dig det extra stöd och tålamod du behöver under processen. Erbjud melon till en vän eller familjemedlem som du känner inte har något tålamod eller vars dömande åsikter står i vägen. Din gåva kan lätta upp energi hos personen och öppna upp en kanal så att hon eller han blir mer accepterande.

ANDLIG LÄRDOM

Melonens mirakulöst försmälta innehåll lär oss att kraftfulla processer kan pågå utan att vi ens är medvetna om det. Vi behöver inte kämpa med näbbar och klor för allt gott i livet. Ibland kommer gott till oss utan ansträngning: Kraftfull läkning sker i våra kroppar, andar och själar och allt vi behöver göra är att låta det ske. Det som är menat för oss kommer komma och allt vi behöver göra är att säga ja till möjligheterna. Välkomna denna typ av välsignelse i ditt dagliga liv.

TIPS

  • För att dra nytta av melonens fördelar, försök att äta minst en halv liten melon per dag.
  • Att meloner redan är försmälta är anledningen till att vissa kopplar samman melon med magont. Eftersom melon rör sig så snabbt genom matsmältningskanalen, kan den stoppas upp och börja fermentera i tarmen om den äts tillsammans med tyngre mat, eller samma dag som du har ätit en tung måltid. Melon äts bäst som dagens första måltid, antingen på egen hand eller tillsammans med färskpressad grönsaksjuice.
  • Olika meloner tar olika lång tid att mogna. En söt doft och lite mjukhet i änden där blomman suttit är goda indikationer på att de flesta meloner är mogna.

VATTENMELON MED MYNTA OCH LIME

Även om denna vattenmelonsallad kan verka simpel, kan kombinationen av smaker inte vara mer perfekt. Den lätta sötman av vattenmelon lyfts fram av av limejuicen och en bit färsk mynta. Din mun kommer att vattnas av längtan efter detta recept hela sommaren.

  • 19 dl tärnad vattenmelon
  • Limejuice (från ca 2 limefrukter)
  • 0,6 dl finhackade myntablad

Lägg vattenmelonen i en stor skål. Pressa rikligt med limesaften över melonen. Strö över de finhackade myntabladen och servera.

2 portioner

Utdrag ur den #1 New York Times bästsäljande boken Kostguiden

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.