Leverstärkande äppelmos

Leverstärkande äppelmos
Låt dig inte luras av det här receptets enkelhet - äppelmos är en av de mest djupt föryngrande, vitaliserande maten för dina leverceller. Det är verkligen en leverräddare, och det är därför detta är ett stjärnrecept från min bok, Leverns okända kraft. Dessutom är det sött och gott och lätt att slänga ihop när som helst.

I Leverns okända kraft delar jag med mig av hur var och en av dessa ingredienser kan stödja dig och dina nära och kära i läkande. Låt oss ta en titt…

ÄPPLEN: Tillhandahåller levande vatten för att stödja leverns hydreringsförmåga, så att den kan lagra vattnet och sedan släppa ut det tillbaka i blodomloppet när uttorkning eller smutsigt blodsyndrom inträffar. Fruktsyrorna i äpplen hjälper till att rena levern genom att ta hand om giftig film som byggs upp inuti dess lagringsbanker. Äpplen svälter ut bakterier, jäst, mögel, andra svampar och virus från tarmkanalen och levern. Perfekt för att lösa upp gallsten.

DADLAR: Det byggs upp slem i tarmkanalen på grund av låg saltsyra- och gallproduktion och det kan bromsa upptaget av näringsämnen i blodomloppet. Dadlar driver ut och eliminerar slem, särskilt det som produceras av patogener som bakterier och svamp, från tjocktarmen. Sockret i dadlar matar levern; de är en stor källa till glukos för återhämtning och återställande som gör att levern kan maximera sina över 2 000 kemiska funktioner.

SELLERI: Dess oupptäckta undergrupper av natrium som jag kallar klustersalter skyddar leverns cellmembran och hämmar tillväxten av virus, bakterier och svampar. Selleri återställer leverns gallproduktionsförmåga samt gallans kraft och komplicerade struktur, som hos de flesta människor är helt obalanserad. Dess klustersalt binder till fritt flytande gifter och toxiner inuti levern och spolar in dem i blodomloppet och förblir bundna till dem så att bråkmakarna lämnar njurarna eller tarmkanalen säkert. Selleri rensar levern samtidigt som den sänker levervärmen till en säker nivå. Det är den ultimata gallblåsrehabiliteraren som hjälper till att lösa upp gallstenar över tiden, vilket gör dem tillräckligt små för att antingen inte orsaka skada eller för att kunna passera genom gallgången. Selleris natrium expanderar också gallgången så att den inte är begränsad om en stor sten bryter sönder.

Leverstärkande äppelmos

Ingredienser:

1 till 2 röda äpplen, tärnade

1 till 4 Medjool-dadlar, urkärnade (valfritt)

1 stjälk selleri, hackad (valfritt)

¼ tesked kanel (valfritt)

Gör så här:

Mixa det tärnade röda äpplet och andra önskade ingredienser i en mixer eller matberedare tills ett slätt, jämnt äppelmos bildas. Servera och njut omedelbart eller pressa lite färsk citronsaft över och förslut tätt om du vill spara det till senare.

1 portion

För att ta reda på mer oupptäckta egenskaper hos läkande livsmedel och hur de stödjer levern, kolla in min bästsäljande bok, Leverns okända kraft

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.