Läkande fördelar med granatäpplen

Granatäpple

Granatäpplen är populära, och speciellt kända för att ha ett högt antioxidantinnehåll. Det som inte får tillräckligt med uppmärksamhet är vilken gudagåva denna frukt är för att lösa upp gallsten och njursten, knölar, förkalkningar och små cystor som senknutar. De har också antitumöregenskaper. Var och en av fruktens många juvelliknande, saftiga kapslar (tekniskt kallat fröhylle, men mer kända som kärnor) inuti ett granatäpple innehåller ett universum. Granatäpplekärnor som nyligen krossats – vare sig det är mellan tänderna eller i en juicepress – släpper ut den fulla kraften i vart och ett av dessa små universum för att komma till din hjälp.

När du konsumerar färskt granatäpple uppstår en kemisk reaktion när fruktens syror (som är fyllda med fytokemikalier som antocyaniner) kommer i kontakt med de typer av ohälsosamma förhårdnader som bildas av galla, ansamlat protein och giftiga former av kalcium. Omedelbart börjar de brytas ned. Att införa granatäpple i ditt liv regelbundet är särskilt fördelaktigt om du lider av PCOS.

Granatäpple är en utmärkt blodförbättrare, eftersom de stärker både antalet röda och vita blodkroppar. De fyller också en viktig roll för blodsockret genom att återställa värdefulla glukosreserver i levern, så att levern kan släppa ut denna glukos i blodomloppet vid behov. Denna process skyddar i sin tur binjurarna – för om du går i flera timmar utan att äta och din lever inte har glukosreserver, tvingas dina binjurar att pumpa ut hormoner som kortisol i blodet för att hålla dig igång, vilket leder till överaktiva binjurar och eventuell utbrändhet. Så om du letar efter binjurebalans och blodsockerstabilisering, vänd dig till granatäpplen. Granatäpplens högkvalitativa glukos gör dem också till hjärnföda, vilket hjälper till med fokus och koncentration.

Vidare innehåller granatäpplen spårmineraler som järn, mangan, kalium och krom som är mycket biotillgängliga och lätt assimilerbara. Dessutom hjälper konsumtion av granatäpplen att rensa upp porer och hårsäckar, uppmuntrar hårväxt där det behövs och hjälper huden och hårbotten överlag. Granatäpplen är fantastiska för att reglera hormoner, eftersom de spolar ut giftiga sådana som oproduktivt östrogen som bidrar till cancer. Denna frukt hjälper också till att avgifta DDT och andra bekämpningsmedel, eliminera oproduktiv mjölksyrauppbyggnad i musklerna och rensa ut öronvax och minimera nyproduktion av det.

TILLSTÅND

Om du har något av följande tillstånd, försök att införa granatäpplen i ditt liv:

Alzheimers sjukdom, sömnlöshet, demens, binjuretrötthet, diabetes, hypoglykemi, ansamling av öronvax, alopeci, gallsten, njursten, mögelexponering, knölar, förkalkningar, Epstein-Barr-virus (EBV)/mononukleos, Raynauds syndrom, körtelsvulst, autism, plantar fasciit, borrelia, Mortons neurom, tumörer, polycystiskt ovariesyndrom (PCOS)

SYMPTOM

Om du har något av följande symtom, försök att införa granatäpplen i ditt liv:

Hjärndimma, minnesförlust, förvirring, cystor, förkalkning, desorientering, koncentrationssvårigheter, mjäll, viktökning, ihållande hunger, håravfall, muskelkramper, benkramper, obalans i blodsocker, skador på nervernas myelinskidor, trigeminusneuralgi, ärrvävnad i levern , ryggsmärta, frusen axel, kroppssmärta, öronsmärta, flugseende, droppfot, revbenssmärtor, fotsmärta, huvudvärk, nässelfeber, inflammation, kliande hud, överhettad lever, neuralgi

KÄNSLOMÄSSIGT STÖD

Granatäpplen är en viktig frukt för den som saknar tålamod – och inte tror att dennes otålighet är ett problem, utan snarare att alla andra är problemet. Om du känner någon som har det så, kan du ge henne eller honom ett granatäpple. Det kommer att förändra energin och leda din vän i riktning mot lugn, medkänsla och tålamod. Om du känner att någons otålighet är riktad mot dig och att det får dig ur balans, vänd dig till granatäpplen som hjälper dig att behålla lugn och fokus.

ANDLIG LÄRDOM

När du handskas med ett granatäpple finns det inte mycket du kan göra för att begränsa röran. Hur försiktig du än är, är det oundvikligt att en kärna inte spricker vid helt fel ögonblick, och det slutar med röda fläckar på din matta, kläder, bänkskiva, väggar eller fingrar. Vi har alla lärt oss att inte bära en sidenblus eller slips när vi handskas med ett granatäpple. Att öppna ett granatäpple kräver att vi tar på oss våra gamla jeans och en trasig tröja – arbetskläder, samma kläder som vi skulle ha om vi skulle måla – och närma oss aktiviteten med vetskapen om att det kommer att bli kladdigt (och att det är väl värt det). Tänk på detta nästa gång en situation öppnar upp för kreativitet och ett givande resultat. Funderar du på att gå därifrån för att det kan bli rörigt? Eller är du på väg att hoppa i huvudet först utan att vara förberedd? Granatäpplen lär oss både att förbereda oss för röran och att omfamna den, om vi vill få ut det mesta av det som kommer i vår väg.

TIPS

* Ät ett eller flera granatäpplen dagligen för bästa effekt.

* Var kreativ med hur du använder granatäpplen. Du kan strö de små kärnorna var som helst – på sallader, hummus, guacamole eller till och med ovanpå en wok du nyss tillagat.

* Om du är orolig för överdriven hunger, överätande och/eller viktökning, ät granatäpplekärnor före en måltid som ett aptitdämpande medel.

Utdrag ur boken Kostguiden

Lär dig mer om hur du läker från New York Times bästsäljande boken Läk med detox.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.