Läka ditt neurologiska system

Problem med nervsystemet
Har du problem med kemisk överkänslighet, stickningar i händer och fötter, skakningar, hjärndimma, ångest eller depression? Dessa, och många fler mystiska symtom, är kopplade till neurologiska och centrala nervsystemproblem.

Symtomen kan vara frustrerande inkonsekventa och välmenande utövare kan ibland misstolka de tecken som din kropp visar och ordinera ett ineffektivt protokoll. Ingen ska behöva lägga sin tid på att prova saker som aldrig kommer att fungera! Nedan kommer jag att beskriva många av de mystiska symtomen som signalerar neurologiska problem och de livsmedel och kosttillskott som erbjuder dig läkande stöd.

Neurologiska symtom

Tics, ryckningar och muskelspasmer, som alla är kopplade till krampande nerver, är tecken på neurologiska problem. Om du upplever yrsel eller svindel, kan din vagusnerv vara inflammerad från neurotoxiner från virus. Vagusnerven löper från hjärnan, genom nacken, förbi halsen och ner i bröstet. Andra symtom kopplade till vagusnerven inkluderar oregelbundna hjärtslag, problem med att svälja eller problem med att ta ett djupt andetag.

Andra neurologiska symtom som du kan uppleva inkluderar: stickningar eller domningar i händer eller fötter, ringande eller surrande i öronen, kalla händer eller fötter, känslor av dålig cirkulation, smärtor i nacken eller en konstig gnagande känsla i magen.

Vissa människor kämpar med att smälta mat eftersom de faktiskt känner att maten rör sig genom tarmkanalen hela vägen till tjocktarmen. Det här specifika symtomet kan felaktigt skyllas på dålig matsmältning, ångest eller IBS, men vad du verkligen känner är tusentals känsliga nerver som kommer från olika platser som vagusnerven, mellangärdesnerven och ryggraden som ansluter till tarmkanalen, magen, och tjocktarmen. Så vad som verkar vara ett matsmältningsproblem är faktiskt neurologiskt.

Vissa kan också uppleva neurologisk trötthet, vilket är annorlunda än binjuretrötthet. Jag spelade in ett radioprogram om detta ämne eftersom det är så viktigt för det medicinska samfundet och oss alla att förstå hur det fungerar och vad som orsakar det. Om det känns som en kamp att tvinga dina ben att gå, ditt huvud känns tungt och dimmigt, eller att bara krypa upp ur sängen och stå upp verkar omöjligt, då kanske du upplever neurologisk trötthet som kan komma med Epstein-Barr-virus och är en allvarlig typ av kronisk trötthet. Men inte all neurologisk trötthet är så här allvarlig. Någon kan också uppleva mildare symtom från neurologisk trötthet.

Ibland ges etiketten ”neuropati” när en läkare inte är helt säker på vad som är fel, men vet att det är relaterat till nervproblem. Läkare diagnostiserar ofta patienter med diabetisk neuropati, vilket jag diskuterar i mitt radioprogram om diabetes, men i själva verket har fler människor utan diabetes diabetesneuropati och de många symtom som följer med det. Neuropati är inte en komplikation av diabetes, det är ett resultat av att bältrosviruset inflammerar nerverna i extremiteter som fötterna. Jag har kallat detta tillstånd neuralgisk bältros och har delat sanningen om det i min bok Medial läkning. När någon upplever nervproblem i form av tandköttssmärta, käksmärta eller konstiga förnimmelser, kan de diagnostiseras med neuralgi, som också orsakas av bältrosvirus.

En stor mängd neurologiska problem orsakas av Epstein-Barr, bältros och dess många stammar som ännu inte ens har upptäckts. Oavsett om du har Epstein-Barr som orsakar fibromyalgi eller bältros som orsakar neuralgi, är ditt mål framåt är att återställa nervsystemet. Det handlar om att göra allt som står i din makt för att stärka det, och det kan göras!

Orsaker till neurologiska symtom

Det finns några specifika orsaker som kan skapa ett känsligt, försvagat nervsystem. Den första är neurotoxiner. Virus som Epstein-Barr, bältros, HHV-6 och andra frisätter neurotoxiner som kan orsaka en mängd olika känsligheter, symtom och tillstånd kopplade till nervsystemet. Om de underliggande virusproblemen inte åtgärdas kan ditt nervsystem bli överkänsligt.

Giftiga tungmetaller är en andra orsak. Kvicksilver är extremt skadligt och andra metaller som aluminium, bly, arsenik, koppar och nickel orsakar också förödelse. En blandning av dessa metaller i hjärnan kan oxidera med tiden och kortsluta signalsubstanser när de rör sig genom nervcellerna. Föreställ dig att neuronen är som en bäck och signalsubstanserna är som det levande vattnet som forsar igenom. Tungmetaller är det som blockerar och förstör både strömmen och den pulserande energin som rinner genom den. Tungmetaller minskar signalsubstanser och neuronfunktion, bryter ned elektriska impulser och kan orsaka anfall om de finns i hjärnan och nervsystemet under längre tid. Du kan lära dig mer om giftiga tungmetaller här.

Du måste vara uppmärksam så du undviker den tredje orsaken, natriumglutamat. Det finns i många förpackade livsmedel nuförtiden, även till synes hälsosamma sådana, och gömt bakom termer som ”naturliga smaker”, ”citronsyra” och ”vaniljsmak.” Det kan till och med hittas i proteinshakes och naturliga örtteer! Natriumglutamat tär på din hjärna och skadar och bryter ner ditt nervsystem, vilket förvärrar neurologiska problem.

Kemisk överkänslighet kan också uppstå när kemikalier interagerar med ett redan svagt, känsligt centralt nervsystem. Symtom på ett känsligt centralt nervsystem kan inkludera glömska, felplacering av ord, förvirring utan anledning, hjärndimma, desorientering eller en känsla av frånkoppling. Den som upplever ångest eller depression har ett känsligt centralt nervsystem. Exponering för giftiga kemikalier kan förstärka dessa symtom och skapa nya symtom för någon som redan är mycket känslig.

Ytterligare några orsaker är aspartam, som allvarligt skadar det neurologiska systemet och till och med kan orsaka anfall hos vissa personer. Mögel kan också vara en allvarlig utlösande faktor. Mögel orsakar inte neurologiska problem men kan vara en utlösande faktor till en annan underliggande orsak. Stress kan också vara en utlösande faktor och ha en allvarlig negativ inverkan på det centrala nervsystemet på grund av det frätande adrenalin som frigörs när vi är under stress.

Varje person har sina egna orsaker som skapar neurologiska symtom. Du kan stärka dig själv med informationen som tillhandahålls här och i bokserien Medial läkning och använda dig konsekvent av den vägledning jag delar med mig av i ditt liv så att du kan återställa ditt nervsystems hälsa.

Läkande livsmedel

Ett viktigt faktum att veta när du börjar läka är att din hjärna, centrala nervsystemet och nerverna drivs av glukos och mineralsalter. Det betyder att din hjärna och ditt nervsystem drivs av naturligt salta grönsaker och glukos från frukt! Låt dig inte luras av en aktuell trend som felaktigt hävdar att din hjärna drivs av fett. Sanningen är att för att läka eventuella neurologiska problem måste du förse ditt system med ett överflöd av socker och mineralsalter, inte genom majssirap, rörsocker och bordssalt, utan genom färsk frukt och grönsaker.

Vilda blåbär är en otrolig mat och kan hjälpa till att återställa hjärnvävnad. Att dricka ren sellerijuice är ett annat kraftfullt verktyg att inkludera dagligen som beskrivs här. Spenat, roman, grön sallad, röd sallad och maché är också utmärkta läkande livsmedel som är laddade med mineralsalter. Du kan lägga till oliver eller havsgrönsaker, som dulse och nori. För glukos ät mer bananer, papaya, hallon, björnbär, mango, äpplen, päron, dadlar, aprikoser, persikor, sötpotatis, butternut squash, jams eller vanlig potatis. Du kan småäta på binjuresnacks hela dagen och/eller överväga att prova det 28-dagars detoxprogrammet i min bok Medial läkning.

Läkande kosttillskott och teer

Några fördelaktiga kosttillskott inkluderar B-12 med adenosylkobalamin och metylkobalamin, B-komplex, GABA, korngräsjuicepulver och kalcium-magnesium. Vissa örtteer, som nässelbladste, hallonbladste och citronmeliss-te är bra att dricka också. De märken och leverantörer av dessa kosttillskott, örter och teer som jag rekommenderar finns här.

Återuppbyggnad av ditt centrala nervsystem

Det tar tid att bygga upp ditt centrala nervsystem men ge aldrig upp på din kropps otroliga kraft att läka! Att ge din kropp glukos, mineralsalter, rätt kosttillskott och en enorm dos av självmedkänsla kan föra dig framåt mot ökad hälsa och vitalitet för ditt nervsystem, hjärna och kropp som helhet.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.