Kronisk sjukdom

kronisk sjukdom
Har du hamnat i en vägspärr med din hälsa? Har du sökt överallt efter svar utan resultat? Känner du dig sjuk, trött och fast? I så fall är du inte ensam. Otaliga människor befinner sig i samma situation och kämpar och lider med vad jag kallar mystisk sjukdom. Jag är säker på att du har hört ordet förut, troligen på nyheterna, om sex barn i en liten stad som lades in på sjukhus med oförklarliga symtom. Du kan absolut kalla det "mystisk sjukdom". Men om vi slutar med definitionen där, ignorerar vi det otaliga antalet människor som besöker läkare efter läkare, ibland får etiketter som kroniskt trötthetssyndrom, reumatoid artrit, Hashimotos tyreoidit, borrelia – och ändå inte mår bättre. Människor vars liv är pausade medan de konfronteras med autoimmuna sjukdomar och andra former av kroniska sjukdomar. Människor som skulle ge vad som helst för att återvinna sina liv.

Har du hamnat i en vägspärr med din hälsa? Har du sökt överallt efter svar utan resultat? Känner du dig sjuk, trött och fast? I så fall är du inte ensam. Otaliga människor befinner sig i samma situation och kämpar och lider med vad jag kallar mystisk sjukdom. Jag är säker på att du har hört ordet förut, troligen på nyheterna, om sex barn i en liten stad som lades in på sjukhus med oförklarliga symtom. Du kan absolut kalla det ”mystisk sjukdom”. Men om vi slutar med definitionen där, ignorerar vi det otaliga antalet människor som besöker läkare efter läkare, ibland får etiketter som kroniskt trötthetssyndrom, reumatoid artrit, Hashimotos tyreoidit, borrelia – och ändå inte mår bättre. Människor vars liv är pausade medan de konfronteras med autoimmuna sjukdomar och andra former av kroniska sjukdomar. Människor som skulle ge vad som helst för att återvinna sina liv.

Det är dags för ett massivt uppvaknande om hur utbredd mystisk sjukdom är. Migrän, depression, typ 2-diabetes, fibromyalgi, lupus, multipel skleros, ADHD, autism, svindel, Candida, kolit, Crohns sjukdom: även om de har namn, är de fortfarande mysterier för de människor som lider av dem och för hälso- och vårdpersonal som längtar efter att få sina patienter bättre. Hur ofta har du sett någon bli helt återställd från ett av dessa tillstånd?

Kanske har du eller någon du känner hittat tillfällig symtomlindring. Men hur är det med fullständig lindring av ett underliggande kroniskt tillstånd? Min gissning är att ditt svar är sällan, om inte aldrig. Det beror på att medicinsk vetenskap ännu inte har upptäckt hemligheterna bakom varför dessa och andra mystiska sjukdomar gör människor sjuka, eller vad dessa patienter kan göra för att återhämta sig. Etiketterna är inte svar, och symtomhantering är inte sann läkning.

Ingen tid att förlora

Patienter med mystiska sjukdomar går igenom ineffektiv behandling eller feldiagnostik och fortsätter att leva i smärta. Eller så lider de av en samling symtom som läkare inte kan namnge, och bär sedan bördan av att tro att de på något sätt har föreställt sig sina åkommor. Jag har pratat med kvinnor som tjugo år innan vi träffades började uppleva neurologiska symtom, extrem trötthet och svindel. De hade aldrig kunnat föreställa sig att de två decennier senare fortfarande skulle leta efter svar om hur de kan bli bättre. Och de kunde inte ha föreställt sig att de skulle se sina döttrar gå in på exakt samma sjukdomsväg utan svar. Om du mår dåligt tvivlar jag på att du känner att du har tjugo år att slösa.

Medicinen har gjort stora framsteg när det kommer till livräddande teknologier och procedurer. Var skulle vi vara utan akutkirurgi, förebyggande vård och rehabterapins mirakel? Läkare är hjältar. De får världen att fungera. De har bara ännu inte fått verktygen för att korrekt diagnostisera och verkligen behandla de mystiska sjukdomar som plågar så många människor.

En färdplan för läkande

Det finns svar på mysteriet om vad som gör dig sjuk – verkliga, fysiska förklaringar till dina sjukdomar. Din sjukdom är inte en manifestation av dina tankar; du attraherade det inte. Det sitter inte i ditt huvud. Din kropp vill läka och den kan läka. Om du någonsin har hört teorin om autoimmun sjukdom, att kroppen ibland blir förvirrad och attackerar sig själv, släpp det. Kroppen attackerar aldrig sig själv. Din kropp har inte svikit dig.

Även om du känner dig trött och svag är din kropp stark – för den har hållit dig vid liv så här länge. Det jobbar hårt för dig och väntar bara på dagen då du upptäcker hemligheterna för hur du kan läka. Du förtjänar att komma tillbaka bakom ratten i ditt liv, att ta dig förbi sjukdomens vägspärr.

Det är därför jag packade in så många hälsosvar jag kunde i min nya bok Medial Läkning: Hemligheterna bakom kronisk och mystisk sjukdom och hur du äntligen läker. Jag skrev det som en färdplan för läkande, eftersom det är dags för dig att återta ditt liv. Det här är gedigna planer du kan följa för att återhämta dig, inte teorier som bara kommer att leda till återvändsgränder. Jag har sett tiotusentals klienter vända sina liv med denna information, och det är dags att den når allmänheten. Det är dags för informationen att nå dig.

Planera för välbefinnande

För att aktivera din kropps läkande potential, prova den här övningen: planera för när du mår bra igen. När man är sjuk är det lätt att misströsta. Livets nöjen som du en gång njöt av är utom räckhåll, och det är förståeligt om du projicerar ditt öde in i framtiden och fruktar att du har förlorat dessa glädjeämnen för alltid. Ha dock ett lätt hjärta. När du befinner dig i ett oroligt tillstånd, vägled dig försiktigt till att rikta om dina tankar.

Föreställ dig de sevärdheter du vill se, hobbyerna du vill utforska, passionerna du inte kan vänta med att återupptäcka. Läs böcker om dina intressen, besök favoritwebbplatser, prata med vänner och familj om det roliga du kommer att ha. Gör listor över alla dina planer. Acceptera nuet så gott du kan och meditera sedan över din framtida frihet.

Du är inte sjuk för att du har haft ”fel” tänkesätt. Att bli bättre är inte bara en fråga om positivt tänkande. Men om du tränar denna kraftfulla övning regelbundet kommer du att förbereda din kropp på att svara an på de steg du tar för att bli bättre och för att hålla dig stadigare på din läkningsresa.

*************
Anthony William är författare till Medial Läkning: Hemligheterna bakom kronisk och mystisk sjukdom och hur du äntligen läker. Beställ boken idag, klicka här.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.