Kiwi: Blodsockerreglerare

Kiwi nyttig

Om du är orolig för ditt blodsocker, vänd dig till kiwi för stöd. Kiwi är ett fantastiskt livsmedel vid diabetes, hypoglykemi och hyperglykemi. Oavsett om dina blodsockernivåer är för låga eller för höga, kommer denna frukt att normalisera dina värden eftersom de samtidigt sänker dina blodfetter. Obalanserade blodsockernivåer är också ofta kopplade till humör, OCD, depression och svårigheter att kontrollera känslor. Kiwi är den ultimata följeslagaren i dessa situationer, eftersom de erbjuder en sockerkälla av hög kvalitet – det vill säga värdefull biotillgänglig glukos som ger näring till nervcellerna i din hjärna och lindrar dina besvär. Kiwi är en enastående frukt för att motverka stress.

Med över 40 spårmineraler är kiwi en utmärkt källa till näring. Kiwi har också ett kraftfullt C-vitamin som är bundet till isotiocyanater och antocyaniner; denna förening arbetar tillsammans med fenolsyraföreningarna i kiwifrön för att avlägsna strålning från kroppen och hämma virus.

Kiwi är också fantastisk på att hjälpa till med matsmältningsrubbningar och obehag, inklusive sura uppstötningar, Barretts esofagus, gaser, buksmärtor och uppblåsthet – tillstånd och symtom som ofta är relaterade till låga saltsyranivåer i magen. Kiwis överflöd av aminosyror (inklusive serin, leucin och lysin) höjer dessa saltsyranivåer och ger välbehövlig lindring. Vidare är aminosyrorna bundna till enzymer och koenzymer, vilket hjälper till att stärka matsmältningssystemet ännu mer, så det kan hjälpa till att hålla oproduktiva bakterier, virus, parasiter, jäst, mögel och andra störande svampar borta.

Hur du använder kiwi:

Njut av kiwi som mellanmål, i fruktsallader, sallader, juicer och smoothies.

För mer information om de läkande fördelarna med kiwi och de symptom och tillstånd de kan hjälpa till med, kolla in New York Times bästsäljande bok, Kostguiden: Upptäck de dolda läkande krafterna i frukt och grönsaker och vilka symptom och tillstånd de kan lindra

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.