Jordgubbssylt

Jordgubbssylt

Denna hemgjorda jordgubbssylt har inte bara en otrolig smak och arom; den är också fräschare än någon annan köpt variant, fri från konserveringsmedel och raffinerat socker och så enkel att göra! Det här receptet visar dig två sätt att göra den på – antingen rå eller tillagad. Båda varianterna är läckra och ger dig ett enkelt sätt att få in fler bär i din kost.

Jordgubbar är fyllda med vitamin A, E och B-komplex och mineraler som mangan, järn och zink. De är rika på antioxidanter som ökar deras förmåga att återuppbygga, reparera och föryngra kroppen. De har också höga nivåer av fenoler, som fungerar som ett antiinflammatoriskt medel vilket gör det till ett viktigt livsmedel för dem som lider av autoimmuna sjukdomar som astma, kroniskt trötthetssyndrom, fibromyalgi, reumatoid artrit, multipel skleros, restless leg syndrome, kolit, KOL, IBS, neuropati, Crohns sjukdom, SLE, Guillain-Barrés syndrom och Hashimotos tyreoidit.

Färsk jordgubbssylt

Ingredienser:

  • 7,2 dl jordgubbar, halverade och det gröna borttaget
  • 1,2 dl kokossocker
  • 1 1/2 tsk alkoholfritt vaniljextrakt
  • 1-2 msk färsk citronsaft (valfritt)

Gör så här:

Lägg jordgubbar, kokossocker, vaniljextrakt och citronsaft i en medelstor skål. Använd botten av ett glas och mosa jordgubbarna tills de är jämna men tjocka. Smaka av och justera sötman. Häll upp i burkar och förvara i kylen i 3-4 dagar eller frys in i burkar.

Alternativt kan du lägga blandningen i en kastrull och koka på låg värme i 45-50 minuter, tills den är tjock och som sirap. Häll upp i burkar och förvara i kylen 1-2 veckor eller frys in i burkar.

Blir ca 2-3 småburkar sylt

Lär dig mer om frukt och grönsakers dolda läkande krafter i New York Times bästsäljande bok Kostguiden

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.