Information om koriander + recept på koranderpesto

Korianderpesto

Koriander, även kallad kinesisk persilja, är den snabbaste och bästa vägen till avgiftning av tungmetaller. Korianderns rent magiska förmåga att avgifta hjärnan beror på det levande vattnet i stjälkar och blad som är en avgörande faktor för dess förmåga att ta sig igenom blod-hjärnbarriären. I detta levande vatten finns mineralsalter bestående av bland andra natrium, kalium och klor, som är bundna till potenta fytokemikalier. När dessa värdefulla salter kommer in i kroppen bildar de naturliga motorvägar tillsammans med andra mineralsalter som rör sig i blodet, lymfvätskan och spinalvätskan. När mineralsalterna på sin väg stöter på aminosyrorna glycin och glutamin binder de till dem och bildar ultimata signalsubstanser. Hjärnan är en magnet för mineralsalter och när den suger upp dessa värdefulla ämnen från koriandern får de en överraskning på köpet: fytokemikalier som avsiktligt avlägsnar giftiga tungmetaller från hjärnan, frigör oxiderat giftigt tungmetallsavfall från neuronerna och får dem att fungera optimalt.


Även om många älskar korianderns fylliga, aromatiska smak finns det andra som upplever en otrevlig smak i munnen när de äter den.


Försök att inte gå på de utbredda teorierna om att motvilja mot koriander skulle vara genetiskt betingat. Detta genetiska koncept har ännu inte studerats tillräckligt – annars skulle forskare ha upptäckt att det inte finns en gen som avgör huruvida en person tycker om koriander eller inte. Det finns inga gener som programmerar oss att undvika särskild mat.


Men vad är då egentligen motvilja mot koriander? När någon upplever en plötslig, skarp smak från örten, betyder det att tungmetaller som denna person har i kroppen oxiderar snabbare. Det innebär inte att denna person bär på högre halter av giftiga tungmetaller än andra, utan bara att tungmetallerna i kroppen (i detta fall ofta en kombination av aluminium, nickel och/eller koppar i varierande koncentrationer) korroderar snabbt. Korrosion innebär att det finns giftigt läckage i personens lymfsystem och saliv. Så snart koriander kommer in i munnen börjar dess fytokemikalier binda sig till allt oxidativt läckage de kan hitta – finns det mycket sådant avfall i en persons saliv kan det ge en skarp smak när man äter koriander. Med andra ord är det väldigt troligt att någon som ogillar koriander verkligen behöver det.


Koriander är även väldigt värdefull för att rensa ut tungmetaller och andra gifter ur flera av kroppens system och organ, speciellt levern. Den är fantastisk för att avgifta levern och även en av de bästa örterna för att stärka binjurarna, balansera blodsockret och motverka viktuppgång, hjärndimma och minnesrubbningar. Och som om inte detta vore tillräckligt är den även virushämmande – koriander hjälper till att hålla nere förekomsten av Epstein-Barr-virus, bältros, HHV-6, cytomegalovirus och andra herpesvirus i alla dess olika former, såväl som HIV.


Den är även antibakteriell och hjälper till att motverka i stort sett alla typer av bakterier och spola ut deras avfallsprodukter ur kroppen. Oavsett om du gillar smaken av koriander eller inte, så tycker parasiter definitivt inte om den. Koriander är särskilt effektiv mot mask. För alla kroniska och mystiska sjukdomar, både diagnostiserade, feldiagnostiserade eller odiagnostiserade, så är koriander ett måste.

Tillstånd
Gör koriander till en del av ditt liv om du lider av något av följande tillstånd:
Alzheimers sjukdom, demens, depression, ångest, tvångssyndrom, ADHD, autism, posttraumatiskt stressyndrom, Epstein-Barr-virus/mononukleos, bältros, HHV-6, cytomegalovirus, Parkinsons sjukdom, Addisons sjukdom, Cushings syndrom, posturalt takykardisyndrom (POTS), Raynauds syndrom, kroniskt trötthetssyndrom, fibromyalgi, multipel skleros (MS), migrän, yrsel, Ménières sjukdom, sköldkörtelsjukdom, ulcerös kolit, amyotrofisk lateralskleros (ALS), eksem, psoriasis, urinvägsinfektion, sömnlöshet, alla autoimmuna sjukdomar och tillstånd, fibroider, skador.

Symtom
Gör koriander till en del av ditt liv om du har något av följande symtom:
Minnesförlust, hjärndimma, förvirring, spasmer, ryckningar, domningar, stickningar, muskelkramper, droppfot, oro, matallergier, ischias, ryggsmärta, nacksmärta, käksmärta, huvudvärk, yrsel, leverstockning, viktuppgång, trigeminusneuralgi, skador på nervernas myelinskidor, mineralbrist, matöverkänslighet, tungmetallförgiftning, gifter i blodet, nervositet, förstoppning, inflammerad lever, inflammation, värmevallningar, sömnrubbningar, ledsmärta, neuralgi, ringande eller surrande ton i örat.

KÄNSLOMÄSSIGT STÖD
När du märker att du blir lätt överväldigad och lite snurrig av livets alla val, när du står handfallen inför meningen med ditt liv eller hur någon i ditt liv uppför sig, ta då hjälp av koriander. Denna kraftfulla ört ger dig klarhet, så att du kan hitta din väg och gå i rätt riktning utan att distraheras av andra möjligheter eller andras åsikter.


ANDLIG LÄRDOM
Koriander lär oss att vi konstant måste rensa ut saker här i livet. Den räcker inte med att bara driva ut tungmetaller ur kroppen – vi behöver även hjälpa vänner och anhöriga genom att lyssna på dem utan att döma när de har det svårt. Vem skulle du kunna hjälpa att bli fri från sin smärta? Vilken negativ inre dialog kan du hjälpa en vän att släppa taget om? Ibland håller vi fast vid övertygelser eller minnen som vi inte längre har behov av, och det krävs lite extra stöd för att kunna släppa dem. På samma sätt som koriander förekommer i matlagning från olika kulturer, är känslomässig avgiftning ett universellt behov. Tänk lite extra på vem i din närhet som behöver stöd, nästa gång du äter koriander. Försök närma dig denna person och låt honom eller henne prata fritt utan att du försöker förekomma med dina egna åsikter.


TIPS

  • För att avlägsna giftiga tungmetaller från kroppen måste koriandern vara färsk.
  • Ofta använder man bara koriander som garnering. Ta för vana att använda mer än bara en kvist åt gången. Om du vill se resultat är det bäst att använda koriander i maten flera gånger om dagen. Du kan använda lite i din färskpressade grönsaksjuice, lägga en handfull i en smoothie, strö det över en hackad sallad, soppa, salsa eller guacamole. Ju mer koriander, desto fler fördelar kommer du att se.

KORIANDERPESTO
Prova pesto i ny tappning med detta korianderinspirerade recept. Använd peston som salladsdressing, grönsaksdipp, eller som en krämig sås över dina favoritgrönsaker – den passar till allt. Detta är ett utmärkt sätt att låta korianderns läkande egenskaper bli en del av din vardag.

  • 4,8 dl väl packad koriander
  • 0,6 dl valnötter
  • ½ pressad citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • ½ krm havssalt

Lägg alla ingredienserna i en matberedare och mixa tills allt blandats väl. Häll upp peston i små skålar och njut som dipp, salladsdressing eller sås.

Utdrag ur boken Kostguiden med tillåtelse av Livsenergi

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.