Information om aprikoser + recept på aprikosbar

Aprikosbar

Aprikos är en frukt med enastående föryngrande egenskaper. Den har ett högt innehåll av aminosyror som cystein och glutamin tillsammans med mineraler som selen och magnesium i sina mest bioaktiva former. Dessutom är den fullmatad med över 40 spårmineraler varav somliga är bundna till varandra som kofaktor-spårmineraler – bioaktiva naturliga legeringar som ännu är okända för vetenskapen. Aprikoser innehåller fytokemiska ämnen som binder till kemiska molekyler som DDT djupt inne i kroppen, och minskar risken för många typer av cancer.

Aprikoser är B12-främjande livsmedel, vilket betyder att de avlägsnar skadliga ämnen i matsmältningssystemet som förhindrar kroppens naturliga produktion av B12. När du äter en aprikos drar skalet till sig mögel, jäst, överflödig candida och annan skadlig svamp i kroppen och oskadliggör dem. Dessutom innehåller skalet rikligt med enzymer och koenzymer som skyddar ditt DNA. Aprikosens fruktkött motverkar att det bildas ammoniak i tarmen, den destruktiva gas som kan läcka ut genom tarmväggarna och orsaka problem i hela kroppen med allt från hjärndimma till tandproblem. (Detta tillstånd kallas ammoniakgenomsläpplighet, och är ännu okänt för vetenskapen. I min förra bok, Medial Läkning, förklarar jag det mer ingående.)

Aprikos är en värmande, energistabiliserande frukt som främjar tillväxten av röda blodkroppar, stärker hjärtat och ger näring åt hjärnan. När du tömt dina depåer och har pressat dig till ditt yttersta ska du hämta hjälp från aprikoser – de har en sensationell förmåga att ge oss livet tillbaka.

Tillstånd

Gör aprikoser till en del av ditt liv om du lider av något av följande tillstånd:

Cancer, gallsten, sjukdom i gallblåsan, bursit, glutenintolerans, divertikulit, borrelia, akne, anemi, högt blodtryck, astma, artrit, depression, kroniskt trötthetssyndrom, fibromyalgi, mögelexponering, svampinfektion, posturalt takykardisyndrom (POTS), Raynauds sjukdom, hypoglykemi, högt blodsocker, diabetes, parasiter, ammoniakgenomsläpplighet.

Symtom

Gör aprikoser till en del av ditt liv om du har något av följande symtom:

Temperaturkänslighet, utmattning, yrsel, värk i kroppen, kroniskt illamående, osläckbar törst, värkande tandkött, andfåddhet, matallergi, candidaöverväxt, rubbad svettfunktion (oförmåga att svettas eller överdriven svettning), klåda, hjärndimma, svullen mage, smärta, spastisk tjocktarm, nästäppa, matsug, väderspänningar, huvudvärk, kraftlöshet, viktuppgång.

KÄNSLOMÄSSIGT STÖD

Aprikoser hjälper oss att leva med hjärtat. De öppnar oss, gör oss vänligare och dämpar all slags nervositet och ängslan hos personer som har problem med tillit. Aprikoser lugnar oss när vi känner oss hotade och motverkar en defensiv inställning. De hjälper oss att komma i kontakt med vår intuition så vi vet när vi ska försvara oss eller sänka garden. I alla situationer som gör oss frustrerade kan aprikoser vara till stor hjälp.

ANDLIG LÄRDOM

Aprikoser har tagits för givna det senaste seklet och har hamnat i skuggan av andra glänsande, större och godare frukter. När du lär dig uppskatta denna frukt för dess hälsofördelar – som överträffar de hos så många andra livsmedel – ska du samtidigt öppna både ögon och hjärta för jobbmöjligheter, vänner och familj som du också tagit för givna.

TIPS

• Aprikoser påverkar din energi och är så transformativa att du bara behöver äta en för att njuta av fördelarna. När du tampas med ett hälsoproblem bör du dock försöka äta fyra aprikoser om dagen för stöd och läkning.

• En aprikos gör störst nytta efter klockan 15.00. Det är då som fruktens näringsämnen ligger på sin högsta nivå och är mest bioaktiva och lättupptagliga.

• Ha tålamod när aprikosen mognar. Vänta tills den mognat helt innan du äter den, ät den inte omogen. Oroa dig dock inte för hur saftig den är. En aprikos behöver inte vara saftdrypande för att vara välgörande.

• När det inte är säsong för färska aprikoser är osvavlade torkade aprikoser ett otroligt bra alternativ. Även om torkad frukt inte alltid är lika välgörande som färsk, så brukar torkade aprikoser behålla alla sina medicinska egenskaper. Till skillnad från andra frukter, ökar faktiskt kaliuminnehållet hos aprikoser när de torkas.

APRIKOSBAR

2–4 personer

Om du alltid vill ha ett snabbt och enkelt mellanmål nära till hands under dagen passar dessa aprikosbarer perfekt. De är söta och sega med ett krispigt inslag av mandel. De innehåller bara fyra ingredienser och tar ett par sekunder att svänga ihop, sedan håller de i frysen i ett par månader.

  • 2,4 dl torkade aprikoser
  • 1,2 dl urkärnade dadlar
  • 1,2 dl mandel
  • 0,6 dl kokos

Lägg alla ingredienserna i en matberedare och mixa tills allt blandats väl. Klä en bakform med smörpapper och tryck ut blandningen i en stor, centimetertjock platt fyrkant. Lägg i frysen minst 30 minuter innan du skär den i bitar. Barerna kan förvaras i kylskåp i upp till en vecka, eller i en lufttät burk i frysen i upp till en månad.

Utdrag ur boken Kostguiden med tillåtelse av Livsenergi. 

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.