Hur sellerijuice hjälper till att läka diabetes, hyperglykemi och hypoglykemi

Sellerijuice diabetes

När du tänker på diabetes kanske du tänker: Been there, done that. Vi har lärt oss att diabetes och blodsocker framförallt handlar om insulin, så det handlar framförallt om bukspottkörteln. I fallet med typ 1 och 1,5 har vi lärt oss att det är autoimmunt, där kroppen attackerar bukspottkörteln. Men sanningen är att detta är felinformation. Diabetes är inte ett autoimmunt tillstånd och diabetes, hyperglykemi och hypoglykemi har en orsak som inte förstås av medicinsk vetenskap och forskning: allt handlar om levern.

Nedan hittar du ett utdrag från boken Sellerijuice: En enkel och effektiv väg till läkning som redan hjälpt miljoner människor om den sanna, okända orsaken till diabetes och blodsockerproblem, tillsammans med hur örtmedicinen, sellerijuice, kan hjälpa till att läka dessa vanliga tillstånd tillsammans med den andra informationen jag erbjuder. Sellerijuice kan spela en mycket viktig roll för att läka från dessa tillstånd, och det är viktigt att förstå varför och hur det hjälper. Jag skrev boken Sellerijuice för att svara på dina frågor om sellerijuice, inspirera dig att dricka den så att du kan ta del av dess fördelar, och för att dela de sanna orsakerna till kroniska sjukdomar och symtom som diabetes och nästan 200 fler. Du kan hämta ditt exemplar online, i din bokhandel eller hos en annan återförsäljare.

Diabetes (typ 1, 1,5 och 2), hyperglykemi och hypoglykemi

”Tidiga symtom på insulinresistens – blodsockerförändringar eller förhöjd A1C – börjar med nedsatt leverfunktion. När levern försvagas minskar dess förmåga att bryta ner fett, vilket leder till ökade fettpålagringar i magen, kring andra organ och till och med i blodet. Det är detta som leder till insulinresistens. När levern samlar på sig fett förlorar den även efter hand förmågan att styra och lagra glukos i form av viktiga glykogenreserver. Sellerijuicen stärker levern så att den kan börja lösa upp och göra sig av med det fett som den lagrat i vävnaderna för att skydda hjärnan och hjärtat från överförfettning. När den återfår sin hälsa kan levern bevara och frisätta glykogenreserver efter behov och därmed motverka insulinresistens.

Stärkandet av levern förklarar även hur sellerijuice hjälper vid typ 2-diabetes. Tillsammans med de kostrekommendationer som du hittar i alla Medial läkning-böckerna är selleri till stor hjälp vid typ 2-diabetes. När levern väl återhämtar sig tack vare sellerijuicen och andra kostomläggningar – när leverloberna får ny kraft, gammalt fett rensas bort och glukoslagringen fungerar äntligen igen – kan bukspottkörteln också börja nybilda sig snabbare. Gallreserverna blir starkare, så att gallan bättre kan bryta ner och spjälka fett. Mindre fett i blodet gör att kolhydrater, oavsett varifrån de kommer, inte längre lika lätt ger upphov till insulinresistens.

Diabetes typ 1 och 1,5 (den senare kallas också LADA – latent autoimmune diabetes in adults) orsakas av skador på bukspottkörteln, orsakade antingen av patogener eller av fysiska skador. Virus kan ta sig in i bukspottkörteln, vilket kan leda till kronisk diabetes. Teoretikerna menar att typ 1 och 1,5 är autoimmuna, det vill s.ga att det är kroppens eget immunförsvar som skadat bukspottkörteln. Men låt inte deras förvirring dra med dig i villfarelsen. När det inte handlar om ett fysiskt slag mot bukspottkörteln är sanningen att det är patogener som angriper körteln; immunförsvaret angriper i sin tur de skadliga mikroberna för att försöka rädda organet. Patogenerna har en stark allergi mot de natriumklustersalter som finns i sellerijuice, så när du dricker sellerijuice bidrar det till att döda dem. Och kom ihåg att växthormonerna i juicen också bidrar till att stabilisera och stärka alla endokrina körtlar i hela kroppen, inklusive bukspottkörteln. Det betyder att långsiktigt intag av sellerijuice kan förbättra diabetes av typ 1 och 1,5, förutsatt att personen också skaffar sig goda kostvanor med lågt fettintag och rätt tillskott, så att alla former av virusangrepp på bukspottkörteln minskar. När insulinresistensen minskar kan personen också minska doseringen av föreskrivet insulin.

Människor frågar ibland om det inte kan vara farligt för diabetiker att överhuvudtaget dricka sellerijuice. Som du förstått nu är svaret nej. Sellerijuice är en gudagåva för diabetiker. Det som inte är bra för diabetiker är att äta sådant som ägg, ost, fläsk, mjölk och smör. För en mer djupgående förståelse för varför det är på det viset hänvisar jag till Leverns okända kraft och Medial läkning.”

Jag säger alltid: att veta sanningen om vad som ligger bakom ditt symptom eller tillstånd är halva slaget vunnet när det gäller att läka en kronisk sjukdom. Den andra delen är att veta vad du kan göra för att läka den verkliga orsaken. Jag skrev boken Sellerijuice för att ge dig dessa svar för diabetes, hyperglykemi, hypoglykemi och hundratals andra hälsoproblem som så många människor tyvärr står inför idag. Sanning och läkning finns tillgängligt för dig och nu är det i dina händer.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.