Granatäpplen

Granatäpple

Granatäpplen är en av de hälsosammaste och mest läkande frukterna som finns tillgängliga idag. De är rika på C- och K-vitamin, B-komplex och mineraler som kalcium och kalium. Granatäpplen är utmärkt viktminskningsmat och gynnar också kroppen genom att stärka immunförsvaret, förbättra cirkulationen och erbjuda skydd mot cancer och Alzheimers sjukdom.

Granatäpplen är fullproppade med antioxidanter och särskilt en som heter Punicalagin som har visat sig effektivt minska riskerna för hjärtsjukdomar genom att ta bort skadliga fria radikaler från kroppen. Punicalagin har också potenta antimikrobiella egenskaper som gör granatäpplen fantastiska för att avvärja bakterie- och virusinfektioner.

Granatäpplen fungerar som ett naturligt aspirin i kroppen och hjälper till att förhindra blodproppar. Granatäpplen är också den perfekta ”hjärnmaten” eftersom de hjälper till att öka kognitiv funktion och glömskhet. Granatäpplen är också bra för leder och kan hjälpa till att förhindra att brosk bryts ner, vilket gör dem väldigt viktiga för att förebygga artros.

Granatäpplen innehåller kraftfulla antiinflammatoriska föreningar som gör dem till ett mycket fördelaktigt livsmedel för personer med autoimmuna sjukdomar som fibromyalgi, KOL, bursit, borrelia, reumatoid artrit, kroniskt trötthetssyndrom och SLE. Att konsumera granatäpplen eller deras juice dagligen har visat sig effektivt skydda mot diabetes, lymfom, urinvägsinfektioner och bröst-, kolon-, lung- och prostatacancer.

Granatäpplejuice har också visat sig hålla PSA-nivåerna stabila hos män och därmed minska behovet av ytterligare behandlingar som hormonbehandling eller kemoterapi. Granatäpplen har också visat sig hjälpa till att sänka LDL (dåligt) kolesterol och höja HDL (bra) kolesterol samt sänka systoliskt blodtryck för dem som behöver det.

Granatäpplejuice är utmärkt för tandhälsa och har visat sig naturligt förebygga tandplack och tandköttssjukdomar. Granatäpplefröolja är en utmärkt källa till essentiella fettsyror och kan tas internt eller appliceras lokalt på huden för att förbättra hudens elasticitet, hudton och hudtillstånd som eksem, psoriasis och solbränna.

Den är också utmärkt för att vitalisera håret och skydda det från skador. Granatäpplen, deras frön och juice kan alla hittas i mataffären eller din lokala hälsokostbutik.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.