Fudge på lönnsirap

Fudge på lönnsirap

Denna lönnfudge är det perfekta godiset att servera till familj och vänner under högtider. Men det bästa är att den är så enkel och lätt att göra! Servera lönnfudgen som en efterrätt efter middagen eller njut av en bit tillsammans med en kopp örtte för en stunds lugn njutning när som helst på dygnet.

Dadlar är en idealisk mat för förbättrad energi och hjärnfunktion. De är en bra källa till vitamin A & B-komplex och de är rika på mineraler som järn, kalcium, mangan och kalium. Dadlar är kända för att hjälpa till att bygga upp ben- och muskelstyrka och har använts i tusentals år av idrottare för att förbättra fysisk uthållighet, smidighet och ork. De hjälper också till att kontrollera hjärtfrekvens och blodtryck vilket ger skydd mot stroke och kranskärlssjukdomar.

Fudge på lönnsirap

Ingredienser:

  • 3,5 dl urkärnade fasta dadlar
  • 0,6 dl lönnsirap
  • 0,8 dl slätt mandelsmör
  • 1 tsk vaniljpulver/alkoholfritt vaniljextrakt
  • 1/2 tsk mald kanel (valfritt)
  • 1/4 tsk mald kardemumma (valfritt)

Gör så här:

Tillsätt dadlar, lönnsirap, mandelsmör, vanilj och kryddor (om de används) i en matberedare. Mixa i 2 till 3 minuter tills blandningen bildar en boll.

Klä en bakform eller motsvarande behållare med non-stick bakplåtspapper. Använd en våt spatel och tryck ut fudgesmeten tills den är slät och jämn. Täck över och ställ i frysen i 2 timmar eller över natten.

För att servera, ta ur frysen och skär i rutor. Serveras bäst kall och förvaras i frysen.

Blir 14-16 stycken

Lär dig mer om dadlars läkande kraft i New York Times bästsäljande boken Kostguiden.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.