Denna lönnfudge är det perfekta godiset att servera till familj och vänner under högtider. Men det bästa är att den är så enkel och lätt att göra! Servera lönnfudgen som en efterrätt efter middagen eller njut av en bit tillsammans med en kopp örtte för en stunds lugn njutning när som helst på dygnet.
Dadlar är en idealisk mat för förbättrad energi och hjärnfunktion. De är en bra källa till vitamin A & B-komplex och de är rika på mineraler som järn, kalcium, mangan och kalium. Dadlar är kända för att hjälpa till att bygga upp ben- och muskelstyrka och har använts i tusentals år av idrottare för att förbättra fysisk uthållighet, smidighet och ork. De hjälper också till att kontrollera hjärtfrekvens och blodtryck vilket ger skydd mot stroke och kranskärlssjukdomar.
Fudge på lönnsirap
Ingredienser:
- 3,5 dl urkärnade fasta dadlar
- 0,6 dl lönnsirap
- 0,8 dl slätt mandelsmör
- 1 tsk vaniljpulver/alkoholfritt vaniljextrakt
- 1/2 tsk mald kanel (valfritt)
- 1/4 tsk mald kardemumma (valfritt)
Gör så här:
Tillsätt dadlar, lönnsirap, mandelsmör, vanilj och kryddor (om de används) i en matberedare. Mixa i 2 till 3 minuter tills blandningen bildar en boll.
Klä en bakform eller motsvarande behållare med non-stick bakplåtspapper. Använd en våt spatel och tryck ut fudgesmeten tills den är slät och jämn. Täck över och ställ i frysen i 2 timmar eller över natten.
För att servera, ta ur frysen och skär i rutor. Serveras bäst kall och förvaras i frysen.
Blir 14-16 stycken
Lär dig mer om dadlars läkande kraft i New York Times bästsäljande boken Kostguiden.