Den läkande kraften hos kiwi + recept

Läkande kraften hos kiwi

Om du är ute efter att reglera blodsockret, ska du ta kiwi till din hjälp. Kiwi är ett fantastiskt livsmedel för personer med diabetes, hypoglykemi och hyperglykemi. Oavsett om dina blodsockernivåer är för låga eller för höga kommer denna frukt att normalisera dina värden samtidigt som den sänker dina blodfetter. Ojämna blodsockernivåer hänger ofta samman med humörsvängningar, tvångssyndrom och svårigheter att behärska känslor. Kiwi är den ultimata följeslagaren i sådana situationer, eftersom de erbjuder en högkvalitativ sockerkälla – vilket betyder värdefull biotillgänglig glukos som ger näring till dina hjärnceller och lindrar dina besvär. Kiwi är en enastående frukt för att motverka stress.


Kiwi är med sina över 40 spårmineraler en utmärkt näringskälla. Frukten innehåller även en kraftfull form av C-vitamin som är bunden till isotiocyanater och antocyaniner. Denna förening arbetar tillsammans med fenolsyror i kiwikärnorna för att avlägsna strålning från kroppen och hämma virus.


Kiwi är också fantastiskt för att avhjälpa matsmältningsproblem och obehag som sura uppstötningar, Barretts esofagus, gaser, buksmärtor och svullen mage – dessa tillstånd och symtom som ofta är kopplade till låg saltsyraproduktion i magsäcken. Kiwifruktens överflöd av aminosyror (däribland serin, leucin och lysin) höjer saltsyranivåerna och ger välbehövlig lindring. Dessutom är aminosyrorna bundna till enzymer och koenzymer, vilket bidrar till att stärka matsmältningssystemet ytterligare, så att det kan hålla ogynnsamma bakterier, virus, parasiter, jäst, mögel och annan sjukdomsframkallande svamp i schack.


Tillstånd
Gör kiwi till en del av ditt liv om du lider av något av följande tillstånd:


Bursit i knä, gikt, reumatoid artrit, Sjögrens syndrom, SLE, fotsvamp, inflammerad prostata, binjureutmattning, Barretts esofagus, tvångssyndrom, depression, mitralklaffprolaps, kronisk bronkit, diabetes, hypoglykemi, hyperglykemi, endometrios, autism, ADHD, salmonellaförgiftning, gulsot, HIV, H. pylori-infektion, ögoninfektion, bakteriell överväxt i tunntarmen (SIBO), sepsis, neuropati.

Symtom
Gör kiwi till en del av ditt liv om du har något av följande symtom:


Analklåda, rapningar, svullen mage, buksmärtor, sura uppstötningar, gastrit, förstoppning, väderspänningar, blod i urinen, diarré, problem med tungan, ringande eller surrande ton i örat, humörsvängningar, klämda nerver, mjäll, utmattning, slaganfall, blindtarmsinflammation, smärta i sakroiliakaleden, domningar, hjärtklappning, nervinflammation, förlorad sexlust, lågt kortisol, högt kortisol, inflammerade leder, låg saltsyraproduktion, tarmspasmer, inflammerad mjälte, inflammation, vätskeansamlingar, kroniskt lös avföring.

KÄNSLOMÄSSIGT STÖD
Erbjud kiwi till en kär vän eller någon du önskar skulle visa mer uppskattning och hänsyn. När du även vill plocka fram de egenskaperna hos dig själv är kiwi ett bra redskap. Om du har en kollega vars oförutsägbara humör ställer till problem, ta med dig ett par kiwifrukter som ni två kan äta tillsammans. Även om det bara är du som äter kommer situationen att förbättras, eftersom kiwi ger kraft åt din entusiasm och vitalitet och hjälper dig att ha överseende med kollegans känslor.


ANDLIG LÄRDOM
Det är lätt att uppslukas av det dagliga livet. Vi tar på oss skygglappar som blockerar en stor del av det som finns runt oss, avskärmar oss från en sann insikt om vilka vi är, och vår värld blir ytlig. Kiwi motverkar allt det där.


Nästa gång du delar en kiwi, studera det du ser inuti. Det är som att titta på en bild från yttre rymden! När kiwins moderplanta (honplantan som bär frukt) växer, kanaliserar den universums energi och lämnar en ögonblicksbild av ett större sammanhang inuti varje växande kiwi. Inget annat livsmedel innehåller en mirakulös bild av stjärnorna, planeterna och världens mysterier och mirakel – som vår jord bara är en pytteliten del av.

Meditera över detta när du avnjuter din kiwi. Denna frukt med sitt anspråkslösa yttre, som öppnar sig och visar en hel galax, öppnar även oss. Medvetet och omedvetet kan vi koppla bort den irritation som får oss att fastna i dyn och stänga av. Vi kan minnas universums oändlighet, de djup vi själva bär på, och bryta oss loss från de ytliga liv vi lever till vardags så att vi kan hitta vår mening och komma i kontakt med vår existens hemligheter.


TIPS

  • För att uppleva den fulla effekten av vad denna frukt kan göra för dig, ät kiwi tre gånger om dagen i en vecka. Se det som ett känslomässigt, fysiskt och andligt tillskott. Ät en kiwi klockan 9.00, 12.00 och 15.00. För dagbok över det som sker under veckan: de förändringar du upplever, dina uppenbarelser och andra insikter.
  • Förvara dina kiwifrukter i en skål på nattygsbordet. Detta förstärker kiwins förmåga att påverka dig rent känslomässigt. Att sova bredvid de mognande frukterna försätter dem i omedelbar kontakt med ditt väsen, och””fördjupar deras effekt på alla plan så att de kan ge de mest livsförvandlande resultat.

KIWISPETT MED DADEL- OCH JORDGUBBSSÅS

2–4 portioner
Dessa vackra kiwispett är lätta att göra och en given succé för både barn och vuxna. De är roliga och festliga och perfekta för alla tillfällen. Dadel- och jordgubbssåsen passar utmärkt för att fullända detta söta snack.

  • 6 kiwifrukter
  • 1 tärnad mango
  • 2,4 dl hallon
  • 2,4 dl jordgubbar
  • 2,4 dl urkärnade dadlar
  • 8 träspett

Skala och skiva kiwifrukterna. Sätt kiwiskivor, mangotärningar och hallon på spetten i önskad ordning. För att göra såsen, lägg jordgubbar och dadlar i en mixer och mixa helt slätt.

Utdrag ur boken Kostguiden med tillåtelse av Livsenergi.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.