Dadlar är en idealisk mat för att förbättra energi och hjärnfunktion. De är en bra källa till vitamin A och B-komplex och de är rika på mineraler som järn, kalcium, mangan, koppar och kalium. Dadlar är kända för att hjälpa till att bygga upp ben- och muskelstyrka och har använts i tusentals år av idrottare för att förbättra fysisk uthållighet, smidighet och uthållighet.

Dadlar innehåller antiinflammatoriska och anti-infektionsegenskaper som gör det till en utmärkt mat för dem som lider av kroniska infektioner och autoimmuna sjukdomar. De hjälper också till att kontrollera hjärtfrekvens och blodtryck vilket ger skydd mot stroke och kranskärlssjukdomar. Dadlar innehåller en lättsmält fiber som har visat sig hjälpa till att förhindra cancer i tjocktarmen, prostatan, lungor, livmoder, bröst och bukspottkörtel.

De är också kända för att hjälpa till att sänka LDL (dåligt) kolesterol, lindra förstoppning, förbättra anemi och förhindra makuladegeneration. Det finns flera sorter av dadlar inklusive Medjool, Deglet Noor, Zahidi, Honey, Khadrawi, Halawi och Barhi. Varje sort är unik och varierar i sötma, smak och konsistens. Khadrawi-dadlar är till exempel små, mycket mjuka, smälter i munnen och supersöta, medan Deglet Noor-dadlarna är fasta och segare med en rikare djup smak.

Medjooldadlar är en av de mest populära dadlarna för sin stora storlek och läckra, köttiga smak. Dadlar kan ätas ur handen som ett snabbt mellanmål och de passar också särskilt bra ihop med selleristavar och gurkskivor som ett balanserat mellanmål med hög energi. De kan mixas med lite vatten och förvandlas till en koladippsås för äppelskivor som barn älskar!

Dadlar är också fantastiska när de tillsätts till smoothies och/eller sallader. De kan också hackas med valnötter, kokos, ingefära eller andra kryddor och pressas till hemmagjorda energibars och desserter. Färska dadlar kan hittas online eller i grönsaksavdelningen i din lokala hälsokostbutik. De kan ge en underbar energikick och hjälpa till att vitalisera kroppen när som helst på dygnet.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.