Cantaloupe-smoothie

Cantaloupe-smoothie

Mogen cantaloupe är utsökt som den är, men du kommer inte att tro dina smaklökar om du förvandlar den till en krämig smoothie med en touch av vanilj och kanel! Cantaloupen är mogen när den avger en söt och lätt blommig arom och den ger efter något när du försiktigt trycker på skalet.

Den höga C-vitaminhalten i cantaloupe är viktigt för att stötta immunsystemets och för att bekämpa bakterie- och virusinfektioner. Cantaloupe är också utmärkt för att hjälpa till att lugna nerver och oro. Den är känd för reglera hjärtslag under stress samt hålla musklerna avslappnade och fria från kramper och högt blodtryck.

Den höga vitamin A- och betakarotenhalten i cantaloupe hjälper till att minska risken för gråstarr och hjälper till att bibehålla en bra syn. Cantaloupe hjälper också kroppen att utsöndra överskott av natrium, vilket hjälper till att minska vätskeretention och uppblåsthet.

Kanel har den högsta antioxidantstyrkan av alla matkällor och är flera hundra gånger mer potent än någon frukt eller grönsak. Kanel är särskilt bra för att hjälpa diarré, illamående, kräkningar, matsmältningsbesvär, flatulens och artrit. Det är också mycket fördelaktigt för att sänka kolesterolet och för att hjälpa till att reglera blodsockret.

Vanilj har en lugnande effekt på nervsystemet och är en effektiv behandling mot ångest och stress. Enbart doften av vaniljbönor har visat sig öka känslor av avkoppling och lycka. En av de viktigaste medicinska föreningarna i vaniljbönor kallas vanillin, som i små doser är känt för att i hög grad hjälpa matsmältningen, minska huvudvärk och ge lindring för en orolig mage.

Cantaloupe-smoothie med kanel & vanilj

  • 1 cantaloupe, skalad, urkärnad och grovhackad
  • 1/2 tsk kanel
  • 2,4 dl is
  • Frön från 1/2 vaniljstång eller 1/2 tsk alkoholfritt vaniljextrakt
  • 1-2 msk rå honung (valfritt men rekommenderas om din melon inte är särskilt söt)

2 portioner

Lägg cantaloupen, vanilj, kanel, rå honung och is i en mixer och mixa tills det är slätt.

Lär dig mer om frukter och grönsakers dolda läkande krafter i New York Times bästsäljande boken Kostguiden

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.