Blomkålsnuggets

Blomkålsnuggets

Dessa blomkålsnuggets kan vara ett hälsosammare alternativ till traditionella recept, men låt det inte lura dig; de är fulla av smak! Du kommer förmodligen att vilja göra det här receptet om och om igen. Det här receptet är perfekt som en förrätt, mellanmål, lätt måltid eller till och med en huvudmåltid som serveras tillsammans med en sallad. Den är också oljefri, spannmålsfri och växtbaserad.

Blomkål undviks ofta av sköldkörtelpatienter eftersom den är märkt ”goitrogen”, men blomkål är faktiskt en av din sköldkörtels bästa vänner, eftersom den hjälper sköldkörteln att bekämpa Epstein-Barr-viruset, som är den verkliga orsaken till de flesta sköldkörtelproblem. Blomkål innehåller spårmineralen bor, som stödjer hela det endokrina systemet. Blomkål innehåller även fytokemikalier som kan stoppa sköldkörteln från att krympa under den atrofi som kan uppstå vid långvarig övermedicinering med receptbelagda sköldkörtelhormoner.

Blomkålsnuggets

Ingredienser:

  • 1 medelstort blomkålshuvud, skuren i lagom stora buketter
  • 3,2 dl kassavamjöl
  • 3,6 dl vatten, mer om det behövs
  • 6-8 st selleri, till servering

Ranchdressing:

  • 2, 4 dl rå, skalad och tärnad zucchini
  • 2 msk råa cashewnötter
  • 1 msk citronsaft
  • 1/2 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1/2 msk finhackad dill
  • 1/2 msk finhackad persilja

Stark sås:

  • 2-3 msk grovhackad färsk chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 1/2 msk citronsaft
  • 1 tsk paprika
  • 2 msk rå honung
  • 1,8 dl vatten
  • 1 msk arrowrot
  • 0,6 dl tomatpuré
  • Selleristjälkar

Gör så här:

Värm ugnen till 220°c. Klä en stor plåt med bakplåtspapper.

Vispa ihop kassavamjöl och vatten i en stor skål. Smeten ska vara tillräckligt tjock för att täcka blomkålen. Om den är för tjock, tillsätt några matskedar vatten. Tillsätt blomkålen i skålen och rör tills den är väl täckt. Använd en gaffel för att överföra den insmetade blomkålen till bakplåten och skaka av överflödig smet. Lämna minst 2,5 cm mellan varje bit. Sätt in i ugnen i 20-25 minuter, tills det är knaprigt. Vänd blomkålsbitarna efter halva tiden.

För att göra ranchsåsen, kombinera zucchini, cashewnötter, citronsaft, vitlökspulver och lökpulver i en mixer och mixa tills det är slätt. Rör ner dill och persilja och ställ åt sidan. För att göra den heta såsen, kombinera färsk het chili, vitlök, tomatpuré, citronsaft, paprika, rå honung, vatten och arrowrot i en mixer. Mixa tills det är slätt.

Häll blandningen i en stor kastrull på medelhög värme och låt koka upp. Om såsen är väldigt tjock tillsätt lite mer vatten. Tillsätt den bakade blomkålen och rör om. Ta av från värmen och lägg på ett serveringsfat eller lägg upp dem tillsammans med selleristjälkarna. Servera omedelbart med ranchsåsen.

Valfritt: lägg blomkålsbitar i en airfryer för extra krispighet

2 portioner

För fler läckra, läkande recept, kolla in NY Times bästsäljande boken Läk med detox- Hälsoprogram för att bli av med ångest, depression, akne, eksem, borrelia, mag-tarm-problem, hjärndimma, över- och undervikt, migrän, svullnad, uppblåsthet, psoriasis, cystor, trötthet, endometrios och autoimmuna sjukdomar

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.