Bananas Foster

Bananas foster

Ibland är det svårt att hitta fettfria, hälsosamma efterrätter som samtidigt är oemotståndligt goda. Nu behöver du inte leta längre. Detta bananas foster-recept är lika dekadent som originalet men ändå fullt av bara de bästa ingredienserna för din kropp och själ. Njut av dem som de är eller servera dem med bananglass. Hur som helst kommer du inte att bli besviken.

I Leverns okända kraft delar jag med mig av hur var och en av dessa ingredienser kan stötta dig och dina nära och kära i läkande. Låt oss ta en titt…

Bananer: Fruktosen i banan är leverns favoritmat. Den ger snabbt energi åt levern och väcker sömniga celler som behöver förbättra sin vitalitet och sitt arbetsresultat. Den lugnar även tarmväggarna och de nerver som mynnar ut i tarmen. Tvärt emot vad många tror är bananer något av det bästa man kan äta för att motverka bakterier, jäst och svamp. De är även utmärkta att kombinera med annan näringsrik mat eller med kosttillskott, eftersom de förbättrar leverns näringsupptag.

Lönnsirap: Kombinationen av socker och ett högt mineralinnehåll förflyttar sig snabbt till levern och blir ett fytonutrientrikt bränsle för organet. Levern får som ett intravenöst dropp innehållande det bästa av två världar: stora mängder vitaminer, mineraler och andra näringsämnen (varav många är okända för forskarna) och högkvalitativt socker som levern älskar.

Bananas foster

Ingredienser:

  • 3 bananer
  • 2 ½ matskedar lönnsirap,
  • ½ tsk kanel
  • 2 tsk lönnsocker
  • ¹⁄8 tesked havssalt (valfritt)

Gör så här:

Värm ugnen till 205°C. Dela bananerna i halvor på längden och lägg dem i en ugnsform klädd med bakplåtspapper.

I en liten skål, rör ihop ½ matsked av lönnsirapen med kanel, lönnsocker och havssalt tills det är väl blandat.

Pensla bananskivorna med de återstående 2 msk lönnsirap, se till att täcka båda sidorna. Fördela kanelblandningen jämnt längs bananskivornas ovansida och grädda dem i ugnen i 15 till 18 minuter, tills bananerna är mjuka och gyllenbruna.

Ger 3 portioner

För att få reda på mer oupptäckta egenskaper hos läkande livsmedel och hur de stöder levern, kolla in min bästsäljande bok Leverns okända kraft.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.