Äpple med kolasås

Äpplen kolasås
Det här är det perfekta mellanmålet att ha färdigt när dina barn kommer hem från skolan: krispiga äppelskivor bredvid en seg kolasåsdipp. Du kanske vill dubbla receptet, för den här rätten kommer att försvinna innan du vet ordet av.

Äpplens antiinflammatoriska egenskaper gör de till ett toppval när du står inför praktiskt taget vilken sjukdom som helst. Encefalit (hjärninflammation), IBS (tarminflammation) och virusinfektion (som kan resultera i nervinflammation) är bara några tillstånd där äpplen kan spela den avgörande näringsmässiga rollen att lugna ditt system genom att minska virus- och bakteriebelastningar som skapar inflammation.

Fytokemikalierna i äpplen gör de till en riktig hjärnföda, matar neuroner och ökar den elektriska aktiviteten. Äpplen med rött skal innehåller antocyaniner och till och med spår av malvidin (en typ av antocyanidin), som delvis är ansvariga för den röda färgen. Dessa pigment har egenskaper som motverkar fetma och föreningar som ökar matsmältningsstyrkan och uppmuntrar viktminskning. Äpplen har också spår av flavonoider, rutin och quercidin – fytokemikalier som är ansvariga för avgiftning av tungmetaller och strålning – samt aminosyrorna glutamin och serin, som hjälper till att avgifta hjärnan från natriumglutamat. Denna frukt hjälper till att rena organen, förbättra cirkulationen i ditt lymfsystem, reparera skadad hud och reglera blodsockret.

Äpplen är den ultimata rengöringen för tjocktarmen. När pektinet från ett äpple rör sig genom din tarm, samlar det upp och befriar din kropp från mikrober som bakterier, virus, jäst och mögel. Den samlar och driver också ut ruttnat, skadat protein och skräp som har gömt sig i tarmfickor som matar kolonier av skadliga bakterier som E. koli och C. difficile. Detta gör äpplen till ett utmärkt antiproliferativt medel för att läka SIBO (bakterieöverväxt i tunntarmen) och andra matsmältningsrubbningar. Äpplen är också återfuktande på en djup cellnivå. De erhåller värdefulla spårmineraler som mangan och molybden, såväl som elektrolyter och viktiga mineralsalter som hjälper kroppen att återfukta efter träning eller stress av något slag.

Äpple med kolsås

Ingredienser:

1 stort äpple, skivat

6 dadlar, urkärnade

1⁄4 tsk kanel

Gör så här:

Lägg upp äppelskivorna på en tallrik. Mixa dadlarna och kanelen med en skvätt vatten tills det blandas. (Om du har torra, fasta dadlar, blötlägg dem i vatten i 2 timmar i förväg tills de är mjuka.) Lägg upp såsen i en liten skål tillsammans med äppelskivorna.

1 till 2 portioner

Utdrag från den #1 New York Times bästsäljande boken Kostguiden.

Dela:

10 steg för att återhämta sig från kronisk sjukdom

10 steg till återhämtning!

Skriv upp dig och missa aldrig en uppdatering! Få en gratis e-bok med enkla steg att börja implementera redan nu.

 
Sök

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en så bra användarupplevels som möjligt. Läs mer om hur vi jobbar med personuppgifter i vår integritetspolicy.